Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Boc: Demisionez dacă ratez ţintele economice

emil-boc-ganduri.jpg

Premierul Emil Boc

 

Premierul Emil Boc  va demisiona dacă ţintele economice asumate pentru anul viitor nu vor fi îndeplinite. Informaţia vine chiar de la şeful Executivului, intervievat într-o emisiune difuzată duminică de proTV. Premierul mai spune că, în acest caz, vina nu ar aparţine exclusiv cabinetului său, responsabil fiind în principal contextul economic din UE.

 

"Demisia este întotodeauna pe masă în momentul în care aceste lucruri nu se respectă. Deadline-ul este în fiecare zi, pentru că în fiecare zi îţi măsori politicile prin performanţă. Îmi asum inclusiv cu preţul demisiei menţinerea stabilităţii macroeconomice", a spus Boc.

Emil Boc demisionează dacă ratează ţintele economice

Emil Boc, Premier

AscultăDownload

 

Întrebat însă dacă este dispus să efectueze după primele trei sau şase luni de anul viitor o analiză privind stadiul îndeplinirii acestor ţinte şi să demisioneze în cazul în care se va constata că obiectivele asumate de Guvern nu au fost îndeplinite, premierul a evitat un răspuns concret, afirmând doar că demisia poate fi depusă în fiecare zi.

De asemenea, Emil Boc a susţinut că nu îşi mai doreşte un mandat de prim-ministru după alegerile de anul viitor, precizând că nu are în vedere să mai ocupe această funcţie la finalul mandatului actual.