Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Boureanu îi sugerează lui Boc să facă "un pas în lateral"

pdl.jpg

Alegerile din PDL au loc pe 14 mai.

"Vine o vreme când un lider politic trebuie să facă un pas în lateral". Iată ce-i transmite lui Emil Boc vice-preşedintele PDL, Cristian Boureanu. El spune într-un interviu la RFI că Vasile Blaga are "toate şansele să câştige" alegerile din partid. Boureanu mai crede că menţinerea lui Boc ca premier poate fi o soluţie şi după Convenţia Naţională din luna mai.

Cristian Boureanu spune că PDL este un partid erodat de guvernare. "Suntem erodaţi de guvernare. Există numeroase voci care spun că partidul a fost lăsat pe planul doi pentru guvernare. E foarte corect. Un partid aflat la putere trebuie să se ocupe în primul rând de problemele guvernării, de problemele oamenilor şi ulterior de problemele interne de partid, dar la momentul în care se trage linie la un congres naţional, este nevoie să te gândeşti şi la partid", afirmă vice-preşedintele PDL.

Boureanu îi recomandă preşedintelui formaţiunii, Emil Boc să facă "un pas în lateral".

"În viaţa unui lider politic vin momente în care trebuie să facă un pas în lateral. Acest lucru nu se întâmplă numai la noi (…) Asta nu înseamnă încheiere de carieră politică. Dimpotrivă, poate însemna un moment de relansare. Să nu uităm că Emil Boc este în continuare premierul României, până la o altă decizie. Are în continuare sprijinul partidului şi cred că în momentul de faţă pentru Emil Boc viitorul carierei politice este legat de succesul reformelor pe care partidul le-a pus în practică", explică liderul democrat-liberal.

El precizează că nimeni nu candidează împotriva lui Emil Boc, ci pentru partid: "Încă o dată, noi nu candidăm şi nu candidează nimeni împotriva lui Emil Boc. Pur şi simplu fac parte din cei foarte mulţi membri PDL, unele sondaje spun chiar 70%, care consideră că la partid, pe poziţia de preşedinte, Vasile Blaga ar fi o mult mai bună soluţie decât Emil Boc".

Cristian Boureanu îl vede pe Emil Boc premier şi după alegerile din PDL. "Eu cred că o soluţie prin care partidul îşi urmează viaţa proprie, iar la Guvern premierul Emil Boc continuă reforma pe care a început-o poate fi o soluţie care să rămână valabilă şi după congresul din 14-15 mai", declară el.

Vice-preşedintele formaţiunii crede însă că "Vasile Blaga are toate şansele să câştige aceste alegeri".

Convenţia Naţională a PDL are loc pe 14 mai. Există trei candidaţi: Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.

 
Cristian Boureanu, intervievat de Cosmin Ruscior