Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Buldogul” preia frâiele PDL

Vasile Blaga este noul preşedinte al PDL, unicul candidat la funcţia supremă în partid fiind ales sâmbătă cu 1.197 voturi "pentru" şi 28 "împotrivă". Totodată, Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL. În funcţia de secretar general al PDL a fost ales Gheorghe Flutur.

Alegerile din PDL au avut loc sâmbătă după ce întreaga conducere a democrat-liberalilor, în frunte cu fostul premier Emil Boc, a demisionat după rezultatele slabe obţinute la alegerile locale.

Cezar Preda a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 926. Acesta a fost urmat de Dorin Florea - 881 de voturi, Cristian Preda - 872 de voturi şi Mihai Stănişoară - 751 de voturi.

De asemenea, Teodor Baconschi a obţinut 382 de voturi, iar Theodor Paleologu - 364 de voturi, aceştia pierzând competiţia.

În funcţia de secretar general a fost ales Gheorghe Flutur, cu 1053 de voturi "pentru" şi 22 de voturi "împotrivă.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat agenţiei Mediafax că îl felicită pe Vasile Blaga pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PDL şi că speră ca, împreună, să poată normaliza relaţia dintre putere şi opoziţie în sensul civilizării şi respectării normelor democratice.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că a fost felicitat telefonic de premierul Victor Ponta, însă a precizat că o colaborare cu USL deocamdată nu este posibilă din cauza atitudinii actualei puteri.