Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cabinetul Greceanâi pe placul comuniştilor

200803-3811.jpg

Cabinetul Greceanâi pe placul comuniştilor

In Republica Moldova - noul Guvern al Zinaidei Greceanîi a primit unda verde din partea Parlamentului. Alte 5 femei au obţinut fotolii de ministru în noul Executiv de la Chişinău.

După aproape 2 ore de dezbateri în Parlament, cabinetul Greceanîi a fost votat de 56 de deputaţi comunişti şi un deputat neafiliat. Fracţiunile din opoziţie au ignorat votul, cu excepţia celei a Partidului Popular Creştin Democrat care s-a abţinut.

Majoritatea membrilor Guvernului Greceanîi sunt foşti miniştri în cabinetul Tarlev 2.

Igor Dodon, Ministru al Economiei şi Comerţului, este şi prim-vice-premier, iar Ministrul de Externe, Andrei Stratan, şi-a păstrat funcţia de vice-prim-ministru. Victor Stepaniuc, vice-premier în Guvernul Tarlev 2, şi-a păstrat şi el fotoliul.

Trebuie spus că Guvernul Greceanîi are un număr record de femei-6. Acestea conduc ministerele Finanţelor, Educaţiei, Sănătăţii, Protecţiei Sociale, Ecologiei şi Resurselor Naturale.

Noul guvern este unul tehnocrat, a declarat de la tribuna Legislativului primul-minitru Zinaida Greceanii (audio)

Deputaţii din opoziţie au criticat programul noului Executiv. Potrivit lor, acesta este mai mult o platformă electorală decât un plan viabil de guvernare.

Chişinău, Ilona Spătaru

(C.R.31/03/2008;17.00h)