Cântăreţul Youssou N'dour, candidat la preşedinţia Senegalului

cantaretul-youssou-ndour-candidat-presedintia-senegalului.jpg

Youssou N'dour vrea să fie preşedintele Senegalului (Foto: www.youssou.com).

Cântăreţul Youssou N'dour şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din Senegal, din februarie 2012. La 52 de ani, artistul şi omul de afaceri senegalez se vrea a fi alternativa la actualul şef al statului, Abdoulaye Wade.

"Este o datorie patriotică supremă", exclamă Youssou N'dour la radioul său (RFM, Radio Futur Médias) şi la televiziunea sa (TFM, Télévision Futur Médias).

Youssou N'dour se auto-intitulează "alternativa la alternanţă", în Senegal

AscultăDownload

"Sunt alternativa la alternanţă", spune artistul ca o sfidare la adresa actualului preşedinte senegalez, ales în 2000, într-un moment în care Abdoulaye Wade însuşi era etichetat drept "alternanţa".

"Statul îşi va redescoperi priorităţile", promite Youssou N'dour, care vorbeşte şi despre situaţia alimentară a ţării sale: "Hrană pentru toată lumea, aceasta este provocarea mea".

 

Youssou N'dour, star internaţional şi om de afaceri avizat

 

Youssou N'dour este port-drapelul ţării sale pe scena internaţională. Cântăreţul este cunoscut în Senegal şi pentru calităţile sale de om de afaceri. El are un studio de înregistrări, o discotecă şi o agenţie de comunicare.

 

 

De opt ani, Youssou N'dour conduce propriul grup de presă, Futurs Médias, care cuprinde ziarul L’Observateur, postul de radio RFM şi televiziunea TFM. L’Observateur este cel mai citit cotidian din Senegal, în timp ce RFM e cel mai ascultat radio din ţară. Grupul media înregistrează o cifră de afaceri de circa 1,5 milioane de euro.

Youssou N'dour a înfiinţat de asemenea o fundaţie care-i poartă numele şi o societate de micro-credite, Birima, după numele unui vechi rege senegalez, generos şi meloman.

În România, Youssou N'dour este cunoscut în special pentru hit-ul "7 Seconds", cântat împreună cu Neneh Cherry, în 1994.