Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cazul Borbely, pe masa coaliţiei, după ce apar informaţii oficiale

cazul-borbely-masa-coalitiei-ce-apar-informatii-oficiale.jpg

Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenţă?

PDL aşteaptă informaţii oficiale despre dosarul în care ar fi implicat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenţă. Ulterior, cazul ar putea fi discutat în coaliţie, afirmă la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase.

Roberta Anastase aşteaptă să apară informaţii oficiale de la procurori, înainte de a se pronunţa în cazul Laszlo Borbely.

Cazul Borbely

Roberta Anastase, prim-vicepreşedinte PDL

AscultăDownload

"Eu spun ca în primul rând să existe informaţii cu caracter oficial şi după aceasta sigur că putem să avem discuţii în coaliţie, dar deocamdată trebuie să existe informaţii cu caracter oficial. Eu nu am văzut deocamdată nici un fel de informaţie de genul acesta", declară prim-vicepreşedintele PDL.

 

Kelemen Hunor îl apără pe Laszlo Borbely

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară că ministrul Mediului, Laszlo Borbely, are în continuare susţinerea politică a Uniunii. Kelemen Hunor se arată convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa colegului său se vor dovedi false, potrivit Mediafax.

"Domnul ministru Borbely este un om foarte muncitor, un om foarte corect şi serios, are susţinerea politică a UDMR în continuare şi sunt convins că în câteva zile aceste acuzaţii lansate prin presă se vor dovedi că nu sunt corecte, nu sunt adevărate, că sunt false. Am rugămintea către toţi să nu intrăm în speculaţii şi să nu facem acuzaţii gratuite la adresa nimănui. Când se va întoarce în ţară, ministrul Borbely va face şi el declaraţii, îşi va prezenta poziţia dânsului, dar UDMR îl susţine şi noi considerăm că aceste acuzaţii sunt nefondate. Borbely Laszlo este un ministru bun, un om politic foarte bun, care nu se aventurează în astfel de chestiuni", spune preşedintele UDMR, în acelaşi timp ministru al Culturii.

Laszlo Borbely ar fi suspectat de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de trafic de influenţă. El ar fi ajutat o firmă să obţină contracte cu Administraţia Naţională "Apele Române", în schimbul unor lucrări în valoare de 20 de mii de euro la un apartament.