Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cazul Laszlo Borbely: DNA, "ca-n povestea cu Petrică şi lupul"

cazul-laszlo-borbely-dna-n-povestea-petrica-lupul.jpg

Laszlo Borbely, apărat de liberalul Mihai Voicu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a ajuns ca-n povestea cu Petrică şi lupul, spune la RFI vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu. El declară că scandalul Borbely este "o poveste elucubrantă şi puţin credibilă, cu soacre şi gineri". Este o poveste "extrem de forţată, o scamatorie", crede liberalul, care-l consideră pe Laszlo Borbely "o insulă de seriozitate în Guvern".

Mihai Voicu îl apără pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenţă. Vicepreşedintele PNL consideră în contextul cazului Laszlo Borbely că DNA şi-a pierdut credibilitatea. "Din nefericire, o instituţie care ar fi trebuit să fie într-adevăr un element important în lupta anti-corupţie a ajuns ca-n povestea cu Petrică şi lupul. Chiar dacă ar produce ceva adevărat, a ajuns atât de lipsită de credibilitate din cauza numeroaselor situaţii în care implicarea politică a fost de domeniul evidenţei, încât nu i-ar mai crede nimeni", spune Mihai Voicu.

 

Cazul Laszlo Borbely, o poveste "elucubrantă"

 

Pentru vicepreşedintele PNL, cazul Borbely este "o poveste elucubrantă cu soacre şi gineri, în care doar forţat apare numele ministrului Borbely, care, fie vorba între noi, pare o insulă de seriozitate în Guvernul României, aşa că povestea este foarte puţin credibilă".

În opinia lui Mihai Voicu, "povestea este extrem de forţată ca imagine publică. Aţi observat şi din reacţiile jurnaliştilor şi politicienilor. Ele au fost extrem de rezervate, sceptice şi chiar uneori uşor revoltate de această, spun eu, scamatorie".

 

Mihai Voicu, mulţumit de explicaţiile lui Laszlo Borbely

 

Mihai Voicu crede că Laszlo Borbely este nevinovat. "Din punct de vedere politic, reacţia de ieri mi s-a părut destul de fermă. O persoană nevinovată nu trebuie să dea prea multe explicaţii. Explicaţia seacă de aseară mi se pare suficientă", apreciază liderul liberal.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat agenţiei Mediafax că nu are nicio implicare în acest caz: "Nu am niciun fel de implicare în această poveste, ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat. Justiţia este liberă să îşi facă datoria".

 
Mihai Voicu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre cazul Laszlo Borbely