Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce se feresc străinii care vin în România?

România nu este o destinaţie sigură pentru turişti. De la hoţi de buzunare, câini maidanezi care pot deveni agresivi şi infrastructura deplorabilă, toate se regăsesc pe paginile de web ale ministerelor de Externe europene.

Despre România, mai mult de rău decât de bine găsim pe paginile de internet ale ministerelor de externe europene. În afară de frumuseţile ţării, turiştii străini sunt avertizaţi să fie extrem de precauţi în sejurul lor prin România.

Belgienii sunt atenţionaţi de Ministerul de Externe de la Bruxelles asupra hoţilor de buzunare, care operează în zona gărilor şi în locurile publice. Dacă se îmbolnăvesc sau suferă vreun accident grav, cetăţenii sunt sfătuiţi să se întoarcă în Belgia.

La secţiunea sfaturi de călătorie, Ministerul elveţian de Externe atrage şi el atenţia asupra falşilor poliţişti şi a stării dezastruoase a drumurilor.

La rândul său, Ministerul de Externe de la Londra atenţionează că în România există un risc terorist latent şi la fel ca majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, Regatul Unit atrage atenţia asupra riscului ca în oraşele mai mari din România turiştilor să le fie furaţi banii din buzunare sau să le poată fi smulsă geanta, mai cu seamă în vecinătatea caselor de schimb valutar, a hotelurilor şi în mijloacele de transport în comun, care merg spre aeroport.

Ministerul de Externe de la Berlin remarcă existenţa a doar 320 de kilometri de autostradă în România. "Atenţie la modul nechibzuit în care circulă, uneori, autobuzele şi camioanele", avertizeazã  Berlinul, amintind că România ocupă un loc fruntaş în blocul comunitar la capitolul accidente rutiere mortale.

În fine, Ministerul de Externe de la Viena lansează un avertisment dur în privinţa sistemului de sănătate. "Din cauza igienei, nivelul îngrijirii medicale în spitalele româneşti nu corespunde standardelor din vestul Europei", subliniază Guvernul austriac.