Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cernea la RFI : E nevoie de o dezincriminare a prostituţiei

România are nevoie de o "ecologizare a clasei politice actuale". Iată mesajul transmis la RFI de candidatul Partidului Verzilor la Preşedinţie, Remus Cernea. El crede că tinerii din marile partide nu sunt altceva decât simple clone ale seniorilor.

România are nevoie de o "ecologizare a clasei politice actuale". Iată mesajul transmis la RFI de candidatul Partidului Verde la Preşedinţie, Remus Cernea (audio). El crede că tinerii din marile partide nu sunt altceva decât simple clone ale seniorilor.

"Încerc alături de Partidul Verde să fac o ecologizare politică. Este nevoie de o schimbare a actualei clasei politice, de intrarea cât mai multor tineri în politică, tineri care să nu semene însă cu seniorii marilor partide. Şi în marile partide există acum destul de mulţi tineri, dar ei par nişte clone ale seniorilor, prin comportament, atitudini şi discurs", afirmă Remus Cernea.

Pe de altă parte, candidatul verzilor la funcţia supremă în stat e de părere că prostituţia ar trebui dezincriminată : "Eu nu cred că în cazul prostituţiei, închisoarea ar fi soluţia, nu cred că aruncând în închisoare prostituatele vom rezolva ceva, ar fi doar o măsură, dacă vreţi, ipocrită, care nu ar rezolva nimic, E nevoie de măsuri prospective, Guvernul trebuie să insiste pe educaţie, pe crearea de locuri de muncă, dacă vrea să combată cu adevărat fenomene precum prostituţia. Aşadar, cred că este nevoie de o dezincriminare a prostituţiei, dar şi de o ţinere sub un anumit control din partea legii a proxeneţilor".

Remus Cernea mai crede că nici consumatorii de droguri uşoare nu ar trebui pedepsiţi, ci ajutaţi. "Nu cred că soluţiile de forţă sunt cele care vor contribui la rezolvarea acestei probleme. Cred că este nevoie de educaţie şi de ajutorarea celor care sunt dependenţi de droguri, educaţie făcută în şcoli asupra pericolului drogurilor şi desigur măsuri din partea statului de combatere a traficului de droguri şi de comercializare a drogurilor în România. Persoanele care suferă, care sunt dependente trebuie ajutate, nu trimise la închisoare", conchide candidatul la Preşedinţie.

Remus Cernea are 35 de ani şi este preşedintele Asociaţiei Umaniste Române. El s-a remarcat ca opozant al construirii Catedralei Mântuirii Neamului în Parcul Carol.

Remus Cernea, despre tinerii din politică.