Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cezar Preda: Ce lupte se dădeau în Modrogan, după demisia lui Hăhăianu!

Şefii unor instituţii ca AM POSDRU sau Transelectrica trebuie numiţi după criteriul competenţei, nu pe criteriu politic, spune la RFI deputatul PDL, Cezar Preda. "Atâtea lupte ce erau prin Modrogan în zilele alea, cine pe cine să şi-l pună, după ce domnul Hăhăianu şi-a dat demisia (de la Transelectrica)!", povesteşte parlamentarul.

Co-preşedintele USL, Victor Ponta, a trimis o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi preşedintelui PDL, Emil Boc, pe tema fondurilor europene. Ponta propune între altele revenirea la salarizarea specială pentru cei care lucrează în domeniul fondurilor europene, precum şi un pact politic pe acest subiect.

Deputatul PDL Cezar Preda crede că "ar trebui să fim foarte sceptici când se fac asemenea propuneri". "Nu că nu mi-aş dori aşa ceva, mi-aş dori din tot sufletul să văd o Opoziţie conştientă, responsabilizată de situaţia în care ne aflăm, dar nu cred în aşa ceva. Să dea Dumnezeu să aibă nu numai intenţii declarative prin scrisori bune, ci şi chiar dorinţe serioase! Nu cred", spune parlamentarul democrat-liberal.

Cezar Preda consideră că "în ceea ce priveşte această mişcare în salarizare pentru a grăbi sau mări ritmul accesării fondurilor europene, iarăşi este o chestiune neserioasă, pentru că ea vine din profesionalismul oamenilor de acolo, nu din salarizarea lor, din cei care au fost duşi acolo. Nu vedeţi că şi în problema celei în pixul căreia au stat 3,4 miliarde de euro (Carmen Ionel, directorul general AM POSDRU-n.r.) nu s-a întâmplat decât o simplă… pleacă acasă, că ne-ai păcălit! O ţară de 21 de milioane de locuitori nu stă în pixul unei femei sau unui om, unui funcţionar, pus acolo politic, asumat politic de cineva, care la un moment dat spune dom'le, noi am blocat 3,4 miliarde şi tu pleci acasă şi pentru asta, ca să le deblocăm, în afară că te schimbăm pe tine, uite mai vine şi domnul Ponta şi zice să mărim salariile… Asta-i neseriozitate!".

Cezar Preda cere numirea unor asemenea funcţionari după criteriul competenţei şi nu după criteriul politic. "Acolo trebuie puşi pe criterii de competenţă, nu politice. Or nu se face aşa ceva. Uitaţi-vă şi la ce s-a întâmplat la Transelectrica. Atâtea lupte ce erau prin Modrogan în zilele alea, cine pe cine să şi-l pună, după ce domnul Hăhăianu şi-a dat demisia! Ei nu s-au potolit nici acum, acei politicieni care trebuiau de mult să fie uitaţi! Au oameni de pus! Şi femeia aia a fost dată afară, dar nimeni n-a fost tras la răspundere. Nu rezolvăm aceste probleme cu scrisoarea domnului Ponta, mi-aş dori să facem ceea ce spune scrisoarea respectivă, dar nu cred!", conchide parlamentarul PDL.

Cezar Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre fondurile europene