Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cezar Preda îi critică pe miniştrii care vor capul lui Emil Boc

pdl-echipa-conducere.jpg

Liderii PDL se pregătesc pentru congresul din luna mai.

"Mi se pare total ieşită din comun poziţia unor oameni care se află în interiorul Guvernului şi cer capul premierului !", declară la RFI vice-preşedintele PDL, Cezar Preda. El afirmă că nu e momentul ca Emil Boc să fie înlocuit cu un premier tehnocrat. "Domnul preşedinte Traian Băsescu să caute, ce problemă am eu ?", se întreabă Preda.

Cezar Preda e ferm : Guvernul are prim-ministru, iar partidul are preşedinte. "Ştafeta nu se predă la mijlocul drumului", spune el.

"Eu am un prim-ministru, am un Guvern pe care-l susţin şi cu asta merg înainte în reforma statului. Nu ştiu ce să vă spun eu, dacă trebuie să-mi aleg momentele după ce caută domnul preşedinte ! Domnul preşedinte să caute, ce problemă am eu ?", declară vice-preşedintele PDL.

El consideră că toate discuţiile despre premierul independent fac "mult mai rău partidului, decât face efectul guvernării în perioadă de criză".

Preda e de părere că discuţiile privind reformarea PDL trebuie purtate în interiorul formaţiunii şi nu în public : "Care e problema unei discuţii democratice în interiorul unui partid cu ceea ce arunci lăturile pe geamurile altora ? Trebuie să ne vedem de treaba noastră, am o dezbatere în partid, o fac în partid, am nişte alegeri în partid, trebuie să le ţin fără să fac prea multă vâlvă şi cu asta basta ! Şi dacă am o conducere în partid stabilită de Convenţia democrată, am un preşedinte ales de Convenţia democratic întrunită, atunci văd ce decizie iau şi cu guvernarea şi cu Guvernul şi cu primul ministru".

Liderul democrat-liberal îi critică pe miniştrii care au dat de înţeles că s-ar impune schimbarea premierului. Să precizăm că printre ei se află şi Elena Udrea. "Mi se pare total ieşită din comun poziţia unor oameni care se află în interiorul Guvernului şi cer capul primului ministru !", declară Cezar Preda.

Vice-preşedintele PDL pledează pentru menţinerea lui Emil Boc în funcţia de prim-ministru. "Un partid majoritar decide când şi cum face schimbări. În nici un caz, nu consider că într-un asemenea moment trebuie găsit premier tehnocrat ! Asta este o chestiune pe care eu n-am întâlnit-o, mai arătaţi-mi o ţară, vă rog frumos, o ţară în UE, care face aşa ceva şi dacă fac ei, facem şi noi ! Nu se predă ştafeta la mijlocul drumului", explică Preda.

 
Cezar Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre premierul independent