Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cezar Preda: Ponta nu are nici o şansă să rămână premier după alegeri. USL caută deja alt prim-ministru!

Cezar Preda nu-i dă nici o şansă lui Victor Ponta să rămână premier după alegerile parlamentare din 9 decembrie. Prim-vicepreşedintele PDL spune într-un interviu la RFI că USL caută deja un prim-ministru, pentru că imaginea lui Ponta în plan european e compromisă din cauza scandalului de plagiat.

Ce şanse are Victor Ponta să rămână prim-ministru după 9 decembrie? "Nici o şansă! Şi eu nu sunt un om care să spună nişte lucruri ca să atace sau ca să arate că este în Opoziţie. Domnul Ponta nu mai are nici o şansă!", declară Cezar Preda.

"Am spus acum doi ani de zile, când discutam cu lideri politici ai PSD-ului, că Adrian Năstase în plan european este un om mort, cu ghilimelele de rigoare. El este viu încă în România. S-a dovedit până la urmă că am perfectă dreptate, pentru că eu ştiu care e percepţia diplomaţiei europene şi a politicii europene. Iar acum vă spun, Victor Ponta nici nu mai există în Europa! Şi nu o spun ca să mă bucur, că e un om tânăr şi mie până la urmă îmi pare rău de oamenii care încearcă să-şi construiască o carieră. Dar modul cum s-a poziţionat el, cu plagiatul pentru care nu-l iartă nimeni în Europa... poate să mai facă şapte comisii în România! Toată Europa e convinsă că el a plagiat şi că trebuie să plece, iar eu cred că USL-ul trebuie să-şi caute un nou lider", afirmă prim-vicepreşedintele PDL.

Cezar Preda îl înţeapă şi pe fostul preşedinte interimar: "Despre Antonescu ce să mai spun, că l-a văzut ţara o lună şi jumătate exact cum este. Nu cred că va fi vreodată preşedintele României".

Preda crede că "USL-ul nu-l va nominaliza (pe Victor Ponta premier-n.r.). PSD-ul, USL-ul îşi caută deja prim-ministru. Ştiu că în fibra sa, PSD-ul ştie ce să facă pentru a rămâne un partid european".

Victor Ponta a declarat recent că dacă USL va obţine 50% plus unu dintre voturile cetăţenilor la alegerile parlamentare, el va fi premier, arătând că se bazează pe precedente. "Dacă USL va lua 50% plus unu, evident voi fi premier. Şi domnul Băsescu spunea că nu mă va numi niciodată premier. Mă bazez pe precedente. Sunt absolut convins că dacă USL obţine 50% plus unu, vom avea primul ministru", a afirmat Ponta.