Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cezar Preda: Victor Ponta inventează "Grăjdani", pentru a scăpa de acuzaţia de plagiat!

"Cetăţeanul Victor Ponta a copiat. Liderul PSD încă nu şi-a intrat în pielea de prim-ministru. Vanitatea lui Crin Antonescu, Dan Voiculescu şi Victor Ponta pune pe România o presiune a dictaturii, cum n-a mai fost din 1950". Declaraţiile au fost făcute la RFI de prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda.

În opinia lui Cezar Preda, "cetăţeanul Victor Ponta a copiat şi doreşte prin instituţiile statului, pe care le aserveşte, inventând în fiecare zi "Grăjdani", să nu i se verifice, să nu i se anuleze furtul. Modul în care Victor Ponta se joacă cu cuvintele arată că încă nu şi-a intrat în pielea de prim-ministru. Un prim-ministru nu foloseşte cuvinte tari, cuvinte neacoperite de substanţă, pentru că este extraordinar de riscant ca şi model pentru cetăţenii României. Deci din acest punct de vedere, eu nu am dubii: domnul Ponta a copiat, a furat intelectual şi pentru asta va plăti. Că va plăti acum, că va plăti mai târziu, pentru că acum a confiscat toate instituţiile, de la Monitorul Oficial, de la comisia de evaluare, de la minister, asta vom vedea, cum va reuşi domnia sa să lupte disperat, pentru a-şi apăra propria persoană".

Cezar Preda e convins că scandalul de plagiat afectează imaginea României în lume: "Toată această istorie, toată această situaţie creată de furtul domnului Ponta, de plagiatul domnului Ponta, alăturând aici atacul asupra justiţiei, subordonarea instituţiilor şi cazul Năstase nu face altceva decât să facă rău României şi românilor, dar pentru domnul Ponta acest lucru nu contează. Face orice pentru a-şi atinge propria vanitate".

 

"O presiune cum n-a mai fost din anii '50"

 

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, consideră pe de altă parte că în realitate, "conflictul acesta pe care-l reclamă cu preşedintele României nu există. Preşedintele a vorbit doar de trei ori în ultimele 53 de zile, de trei ori! Victor Ponta, în schimb, în fiecare zi, sub presiunea bineînţeles a domnului Antonescu, care e nerăbdător să ajungă la Cotroceni, vorbeşte românilor de acest conflict, care nu mai poate fi suportat. De cine nu mai poate fi suportat? De domnul Antonescu, de domnul Voiculescu, de domnul Ponta? Că românii n-au nici o problemă, ce a făcut preşedintele, ca să ai motive să-i spui că e într-un conflict. Din contră: eu, Victor Ponta m-am substituit atribuţiilor preşedintelui, m-am dus la Bruxelles, nu i-am dat avion, nu l-am lăsat să-şi trimită corespondenţa, am făcut orice să mă duc eu. S-a dus. Acum ce conflict mai are cu preşedintele României? Este ceea ce înseamnă vanitatea lui Antonescu, a lui Voiculescu, a lui Ponta, de a-l da jos pe Traian Băsescu şi a pune pe România o presiune cum n-a mai fost din 1950, o presiune a dictaturii!".

Premierul Victor Ponta susţine la Antena 3 că membrii Consiliului care au stabilit că teza sa de doctorat reprezintă un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o "execuţie mafiotă", fără să fi studiat vreodată o astfel de lucrare. "Am muncit foarte mult pentru teza de doctorat şi sunt foarte mândru de ea", spune şeful Guvernului, care precizează că nu se va folosi de titlul de doctor, dar că nici nu va renunţa la acesta, în condiţiile în care a respectat toate standardele existente la momentul redactării.

Cezar Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre presupusul plagiat al lui Victor Ponta