Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chiliman cere PSD să lase justiţia să-şi facă datoria

justitie-ciocan-balanta.jpg

Justiţia trebuie lăsată să-şi facă datoria, spune Andrei Chiliman.

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman spune la RFI că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba, în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş. Constantin Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar la aflarea deciziei, a avut probleme de sănătate, fiind dus la spital. Liderii la vârf ai PSD au cerut pichetarea tuturor sediilor PDL.

Andrei Chiliman nu înţelege rostul pichetărilor organizate de colegii de Opoziţie. Primarul Sectorului 1 spune însă că în cazul lui Constantin Nicolescu, sunt "prea multe coincidenţe ciudate".

Justiţie

Andrei Chiliman, preşedinte PNL Bucureşti

AscultăDownload

"Sunt prea multe coincidenţe ciudate în arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş. După părerea mea, el nu prezenta nici un fel de pericol social, n-avea de gând nici să fugă, faptele pentru care este arestat sunt foarte vechi şi oricum nu mai putea să schimbe nimic în dosarele respective, că cei care le au le au complete. Deci acolo sunt foarte multe lucruri care nu sunt în regulă", crede preşedintele PNL Bucureşti.

Chiliman declară că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba, oricât de ciudat ar fi acest caz : "Personal, cred că justiţia dacă are probe serioase, parchetele şi justiţia trebuie lăsate să-şi facă datoria în mod corect. Pe de altă parte, nu ştiu de ce pichetează toate sediile PD-ului, nu cred că lucrul acesta rezolvă problema arestării respective şi nici a modului de a judeca, dar e adevărat, sunt prea multe lucruri ciudate în chestia asta".

Amintim, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu a fost arestat preventiv săptămâna trecută. El este suspectat de acte de corupţie.

Liderii PSD, între care preşedintele Victor Ponta, şeful Consiliului Naţional, Adrian Năstase şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu au făcut zid în jurul lui Nicolescu. Ei au acuzat implicarea politicului în arestarea acestuia. Cu alte cuvinte, cei trei îi acuză pe Traian Băsescu şi PDL-ul că ar fi orchestrat întreaga afacere.

Liderii partidului au cerut simpatizanţilor săi să picheteze toate sediile PDL, luni, 31 ianuarie.