Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Chiliman îi acuză pe unii parlamentari că "votează ca oile"

Moţiunea de cenzură pe salarizare nu are şanse să treacă. O spune la RFI preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman. El afirmă că mulţi parlamentari "votează ca oile", când au anumite interese, altele decât nevoile ţării.

"Eu cred că orice moţiune de cenzură depusă de Opoziţie, având în vedere că există o majoritate şi Opoziţia este de obicei în minoritate nu are şansa să treacă sau în fine foarte greu are şansa să treacă. Mai ales în condiţiile în care sunt alte interese, nu nevoile ţării, care-i fac pe mulţi parlamentari să voteze ca oile, unii după alţii. Dar moţiunile de cenzură sunt de fapt un semnal de alarmă, pe care Opoziţia îl trage faţă de abuzurile Puterii", declară Andrei Chiliman.

Moţiunea de cenzură

Andrei Chiliman, preşedinte PNL Bucureşti

AscultăDownload

De partea sa, premierul Emil Boc a declarat, joi, înaintea votului privind moţiunea în cazul legii-cadru a salarizării că nu are emoţii pentru rezultatul acestui vot. Decizia finală în privinţa adoptării legii aparţine Parlamentului, spune prim-ministrul. "Nu am avut niciodată (emoţii - n.r.). Eu nu am emoţii, dar Parlamentul are decizia", afirmă Emil Boc.

Senatul şi Camera Deputaţilor dezbat joi în şedinţă comună moţiunea de cenzură asupra proiectului de lege-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Un demers anterior similar a eşuat acum câteva zile. Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie pentru legea privind salarizarea în anul 2011 a fost respinsă luni, cu 190 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Parlamentarii coaliţiei de guvernământ au fost prezenţi, însă nu au votat.