Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chiliman: PDL fuge "ca Dracul de tămâie de referendum"

chiliman-pdl-fuge-dracul-tamaie-referendum.jpg

Referendumul pentru legea Capitalei ar urma să aibă loc pe 19 iunie.

Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman spune la RFI că PDL nu vrea de fapt organizarea unui referendum pentru legea Capitalei. Democrat-liberalii fug "ca Dracul de tămâie de referendum". Chiliman susţine că întrebările de la referendum sunt "un fel de bătaie de joc la adresa inteligenţei bucureştenilor!".

Andrei Chiliman critică cele şapte întrebări pe care vrea să le impună PDL la referendumul din Capitală. "Întrebările de la referendum nu sunt întrebări! Practic, sunt orice altceva şi n-au legătură directă, nici indirectă cu referendumul. Întrebările sunt un fel de bătaie de joc la adresa inteligenţei bucureştenilor! Vrem să se înlocuiască aceste întrebări cu nişte întrebări, oricum nu şapte, ci două maximum, dar care să aibă legătură cu esenţa acestui referendum", spune primarul Sectorului 1.

Chiliman susţine că PDL nu vrea de fapt organizarea referendumului, de teamă că bucureştenii nu vor aproba legea Capitalei. "Problema reală cu Partidul Democrat este că dânşii ştiu din sondajele pe care le-au făcut şi pe care le avem şi noi că bucureştenii nu vor să li se ia dreptul de a-şi alege primarii de sector, că bucureştenii nu vor multe dintre lucrurile pe care Partidul Democrat vrea să le impună cu forţa prin această lege a Bucureştiului. Ca atare, ei fug ca Dracu' de tămâie de acest referendum şi nu ştiu cum să facă, să-l anuleze! Dar dacă îl anulează îşi pierd faţa, oricum în Bucureşti au avut o pierdere destul de mare de imagine prin atitudinea lor", consideră Andrei Chiliman.

Referendumul pentru legea Capitalei ar urma să aibă loc pe data de 19 iunie. Primarul general, Sorin Oprescu încearcă să obţină însă o amânare cu o săptămână şi o reducere a numărului de întrebări, care în viziunea PDL ar trebui să fie şapte.

 
Andrei Chiliman, intervievat de Cosmin Ruscior, despre referendum