Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


China : 32.500 de morti si 5 milioane de sinistrati dupa seism

Un nou bilant oficial al celui mai grav cutremur care a afectat China în ultimele decenii arata ca numarul mortilor a ajuns la 32.500 de morţi. Autoritatile de la Beijing estimeaza ca numarul victimelor ar putea depasi 50 de mii in timp ce numarul sinistratilro se ridica la 5 milioane. Guvernul chinez anunta deluni pana miercuri trei zile de doliu naţional pentru victimele cutremurului.

Un nou bilant oficial al celui mai grav cutremur care a afectat China în ultimele decenii arata ca numarul mortilor a ajuns la 32.500 de morţi.

Autoritatile de la Beijing estimeaza ca numarul victimelor ar putea depasi 50 de mii in timp ce numarul sinistratilro se ridica la 5 milioane.

Guvernul chinez anunta deluni pana miercuri trei zile de doliu naţional pentru victimele cutremurului.

Trei minute de reculegere vor fi ţinute, iar sirenele vor răsuna în toată ţara, maine la 09.28 ora României la o săptămână după catastrofă -se precizeaza pe pagina de internet a Executivului de la Beijing.

Un nou cutremur de sase grade a avut loc noaptea trecuta in provincia in care s-au inregistrat cele mai multe victime. Cel puţin trei persoane au murit şi peste 50 au fost rănite

Noua replica ingreuneaza si mai mult operatiunile de salvare. In jur de 10 mii de persoane sunt prinse in continuare sub dărâmături sansele lor de supravieturie fiind din ce in ce mai reduse.

Intre timp, Un nou pericol ii pandeste pe sinistrati..riscul de epidemii devine tot mai ridicat din cauza conditiilor din cetrele de primire.

Pe de alta parte, autoritàtile dau asigurari cà instalatiile nucleare din regiune, inclusiv cele experimentale, sunt in sigurantà.

In provincia Sichuan sunt prezenti mai multi specialisti din japonia, singapore rusia si coreea de sud care dau o mana de ajutor autoritatilor de la Beijing.(AO/19 MAI)