Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chirtoacă şi Dodon vor lupta în turul doi

chirtoaca-dodon-vor-lupta-turul-doi.jpg

Igor Dodon şi Dorin Chirtoacă au intrat în turul doi la alegerile locale din Chişinău.

Este oficial: Igor Dodon şi Dorin Chirtoacă vor lupta pentru Primăria Chişinăului, în al doilea tur de scrutin. Candidatul comunist a obţinut 48% din voturi, în timp ce actualul primar liberal, Dorin Chirtoacă, a primit cu două procente mai puţin, potrivit rezultatelor finale.

Candidatul comunist la Primăria Chişinăului, Igor Dodon, a câştigat 48,07% din voturi, în faţa lui Dorin Chirtoacă, pentru care au votat 46,51% dintre locuitorii Capitalei, a anunţat marţi, 7 iunie, Comisia Electorală Centrală, după numărarea tuturor voturilor.

Asta înseamnă că cei doi candidaţi se vor confrunta în al doilea tur de scrutin.

Situaţia s-a schimbat faţă de exit-poll-urile publicate imediat după închiderea urnelor. Dacă duminică seară, liberalul Dorin Chirtoacă era dat câştigător la o diferenţă mai mult decât confortabilă, adică de peste zece procente, luni dimineaţă lucrurile au stat cu totul altfel, comunistul Igor Dodon trecând în frunte.

Rezultatul a fost contestat însă de Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova, care a infirmat datele prezentate de Comisia Electorală Chişinău. Aceasta a anunţat luni dimineaţă rezultate după numărarea a 99% din voturi, dar Comisia Electorală Centrală a precizat apoi că în realitate rezultatele indicau situaţia după prelucrarea a mai puţin de jumătate dintre secţiile de vot.

Ulterior, rezultatele parţiale au arătat o reducere constantă a diferenţei dintre cei doi candidaţi.

 
Corneliu Rusnac, Chişinău, despre lupta din turul doi dintre Chirtoacă şi Dodon