Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chirtoacă: Se va alege praful de PCRM

chirtoaca-se-va-alege-praful-pcrm.jpg

Dorin Chirtoacă e convins că Primăria Chişinăului nu va intra pe mâna PCRM.

Dorin Chirtoacă susţine la RFI că Primăria Chişinăului "nu va intra pe mâinile comuniştilor". Candidatul liberal este optimist că va câştiga al doilea mandat de primar al capitalei Republicii Moldova, la alegerile locale de duminică, 19 iunie. El spune că "se va alege praful" de PCRM în următoarele zile.

Dorin Chirtoacă speră că al doilea tur de scrutin de la Primăria Chişinăului va marca sfârşitul comunismului în Republica Moldova.

"Aştept să punem punct odată şi pentru totdeauna comunismului în Republica Moldova. Chiar vreau să văd cine va mai îndrăzni să voteze candidatul comuniştilor şi în general toţi candidaţii comuniştilor în toată republica. Vreau să văd cui i se va mai ridica mâna să pună ştampila "votat" în dreptul secerei şi ciocanului, după ce ieri (joi, 16 iunie-n.r.) s-a demonstrat că Igor Dodon (candidatul comunist la Primăria Chişinăului-n.r.) a falsificat Monitorul Oficial al României", susţine candidatul liberal.

Primarul Chişinăului precizează că PCRM a scăzut la nivel naţional, după alegerile locale din Republica Moldova: "Rezultatul de la primul tur este următorul: comuniştii au scăzut cu 15 procente faţă de anul 2009 la nivel naţional. În ceea ce priveşte Chişinăul, aici aparent au un avantaj, pentru că în realitate ei au obţinut cu zece mii de voturi mai puţin faţă de partidele din alianţă şi această redistribuire a mandatelor nu este tocmai în regulă. De aceea, am şi atacat hotărârea Judecătoriei Sectorului Centru a municipiului Chişinău la Curtea de Apel".

 

Primăria Chişinăului "nu va intra pe mâna comuniştilor"

 

Dorin Chirtoacă este sigur că partidele democratice vor deţine până la urmă majoritatea în Consiliul Municipal Chişinău. Comuniştii au câştigat cele mai multe fotolii de consilieri, însă rezultatul este contestat de forţele pro-europene, la Curtea de Apel.

Chirtoacă e de părere că "se va alege praful" de comunişti. "Cu siguranţă, vom avea o majoritate democratică în Consiliul Municipal. Sunt convins că de această fracţiune se va alege praful în următoarele zile, ţinând cont de situaţia care este în prezent în PCRM. Şi mă adresez pe această cale către aceia care mai au demnitate să părăsească rândurile fracţiunii PCRM", spune el.

Dorin Chirtoacă susţine că în mod cert, "Primăria Chişinăului nu va intra pe mâna comuniştilor".

Comunistul Igor Dodon a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale pentru Primăria Chişinăului. El se va confrunta în turul al doilea cu actualul primar liberal, Dorin Chirtoacă.

 
Dorin Chirtoacă, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile locale din Moldova