Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cioroianu: Toată lumea aşteaptă de la Obama mai mult decât poate oferi

Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, spune că Barack Obama a dus o campanie agresivă şi că republicanii au o problemă în a-şi găsi un lider care să-i reprezinte. Obama a fost favoritul de la distanţă al europenilor, mai declară la RFI Adrian Cioroianu, care precizează că liderii mondiali sunt acum interesaţi de discursul de învestitură şi semnalele pe care preşedintele democrat le va da.

Adrian Cioroianu consideră că "toată lumea aşteaptă de la Obama, probabil, mai mult decât poate oferi şi acest lucru l-am trăit deja în 2008, când speranţa a fost atât de mare în America, mai ales, încât dezamăgirea a apărut şi ea relativ repede".

Alegeri SUA 2012

Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, intervievat de Magda Prelipceanu

AscultăDownload

"În privinţa Europei, să ştiţi că în jurul nostru, Polonia pare a fi singurul stat european în care Romney acum a avut mai multă simpatie decât Obama. În rest, în Europa occidentală, Obama a fost favoritul, de la distanţă al europenilor, drept care să sperăm că va fi de bun augur această preferinţă fără vot a europenilor în favoarea vechiului şi iată, noului preşedinte american", afirmă fostul ministru de Externe.

Barack Obama a fost reales preşedinte al Statelor Unite ale Americii, după ce l-a învins pe republicanul Mitt Romney în alegerile prezidenţiale de marţi. Democratul a obţinut al doilea mandat la conducerea primei puteri mondiale.