Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Colete-capcană provoacă explozii la Roma

italia-ambasada-elvetiei.jpg

Ambasada Elveţiei la Roma

Explozii în lanţ la ambasadele statului Chile şi Elveţiei din Roma. Două persoane au fost rănite, scrie La Repubblica. Poliţia italiană a anunţat că se fac verificări la toate ambasadele şi consulatele din Roma.

Prima explozie a avut loc la ambasada Elveţiei. O persoană a fost grav rănită, iar alta este în stare de şoc, informează pagina online a agenţiei ANSA. Persoana grav rănită este un angajat al ambasadei Elveţiei, transportat ulterior la spital.

Potrivit autorităţilor, incidentul a avut loc la poarta de intrare în curtea ambasadei. La sediul misiunii diplomatice a fost trimis un colet, care a explodat, în timp ce un agent de securitate l-a deschis pentru a-l verifica.

Ambasada nu a fost evacuată în urma exploziei, iar ambasadorul se află încă în sediu, în timp ce experţii fac cercetări. Potrivit Poliţiei, nimeni nu a revendicat atacul până în prezent.

La câteva ore de la primul incident, o nouă explozie şochează personalul  ambasadei statului Chile din Roma. Ulterior, un colet-capcană a explodat la ambasada Ucrainei. Această din urmă alertă s-a dovedit a fi falsă, informează ziarul La Repubblica, deşi iniţial anunţase că avusese loc o explozie.

Incidentele vin la două zile după ce un dispozitiv suspect a fost găsit într-un vagon din metroul din Roma, despre care experţii au stabilit că nu conţinea explozibil şi nu avea detonator.