Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisarul Cioloş, la Bucureşti

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, face o vizită oficială în România. Comisarul se află la Bucureşti pentru a discuta "probleme de actualitate pe agenda Comisiei Europene şi a României". Preşedintele Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din România, Viorel Matei spune că pot fi luate măsuri pentru fermierii români una dintre acestea ar fi facilitarea creditării pentru agricultori. 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din România, Viorel Matei explică “Domnul Cioloş ar trebui să stimuleze prin intervenţiile domniei sale să avem şi noi bănci exact ca în UE, profilate pe agricultură, care să dea credite pentru producţie cât şi pentru investiţii cu o dobândă nu mai mare de 4 la sută.

Astfel s-ar debloca cheltuiala de producţie şi s-ar atrage în totalitate fondurile europene. ” Vizita comisarului European vine în contextul în care la Bruxelles se dezbate propunerea noii Politici Agricole Comune care va influenţa şi finanţarea viitorul buget European.

Este unul dintre cele mai importante proiecte al cărui buget reprezintă in jur de 40% din bugetul total anual al Uniunii Europene de aproximativ 120 miliarde de euro.

 
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din România, Viorel Matei intervievat de Liliana Simionescu