Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisia Europeană, preocupată de situaţia de la Bucureşti

comisia-europeana-preocupata-situatia-bucuresti.jpg

Comisia Europeană se arată preocupată de situaţia din România.

Comisia Europeană rămâne preocupată de situaţia din România şi aşteaptă clarificări joia aceasta, când premierul Victor Ponta se va întâlni cu preşedintele Executivului european, Jose Manuel Barroso. Iată ce spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Pia Arhenkilde Hanssen.

"Rămânem preocupaţi, cum am spus, de rapiditatea şi consecinţele deciziilor luate în săptămânile precedente şi mai avem multe întrebări de pus în privinţa respectului faţă de independenţa Curţii Constituţionale şi a puterii judecătoreşti. Ţinem cont însă de decizia Curţii Constituţionale de ieri. În rest, şi mă refer la declaraţia de vinerea trecută a Comisiei Europene, rămânem pe poziţii până la întrevederea de joia aceasta", a declarat Pia Arhenkilde Hanssen.

Suspendare Traian Băsescu

Pia Arhenkilde Hanssen, purtătoare de cuvânt CE

AscultăDownload

Premierul Victor Ponta se va afla de miercuri la Bruxelles, unde are programată o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz. Acesta s-a arătat la rândul său preocupat de situaţia din România unde "se pare că suntem martorii unei lupte politice de o intensitate surprizătoare între două tabere ireconciliabile".

Şeful Legislativului european a mai spus că în caz că se vor constata încălcări ale regulilor şi standardelor europene, Comisia ar trebui "să acţioneze imediat".