Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


La congresul Partidului Comunist - Vladimir Voronin a atacat dur Romania

200803-3420.jpg

La congresul Partidului Comunist - Vladimir Voronin a atacat dur Romania

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova îşi păstrează denumirea şi nu necesită reformare, a declarat preşedintele Vladimir Voronin la congresul şase al PCRM care a avut loc sâmbătă. Voronin, reinvestit în funcţia de şef al partidului de guvernământ, a criticat impetuos opoziţia şi statul vecin-România.

Vladimir Voronin a fost reales în unanimitate preşedinte al PCRM. Comuniştii moldoveni au exprimat un acord total şi pentru noul program al formaţiunii, unul fără schimbări majore. Deşi mai mulţi lideri de opinie de la Chişinău se aşteptau la surprize şi declaraţii rebele la congresul 6 al PCRM, acestea iată că nu s-au produs. Preşedintele Voronin a spus că partidul său nu se va reforma cum aşteaptă opoziţia, că lucrurile merg bine în interiorul formaţiunii, iar miza comuniştilor este victoria în alegerile parlamentare din 2009 : Vladimir Voronin (audio)

Reamintim că reformarea PCRM a fost condiţia opoziţiei pentru a-l vota pe Vladimir Voronin în funcţia de şef al statului. Preşedintele a promis atunci să schimbe chiar şi denumirea partidului pe care-l conduce.

Preşedintele Voronin a vorbit în română doar în deschiderea congresului Partidului Comuniştilor. Lucrările forumului s-au ţinut în limba rusă. Tot în rusă, Vladimir Voronin a criticat România:

(Audio) Voronin: „Moldova pentru ei nu este o ţară, nu este un stat, nu este o societate, ci doar un teritoriu, care nu are nici istorie şi nici popor"

La congresul şase al PCRM au participat peste 400 de delegaţi, printre aceştia comunişti din Rusia, Ucraina şi China. La reuniune au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Partidul Alianţa Socialistă din România.

Chişinău, Ilona Spătaru

17/03/2008;16.20h