Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Congresul PDL trebuie să fie "un pas matur înainte"

PDL va câştiga alegerile din 2012, dacă după Convenţia Naţională din luna mai "se va alinia pe programul stabilit cu preşedintele Traian Băsescu", spune la RFI vice-preşedintele partidului, Cezar Preda. El mai declară că în PDL nu sunt în competiţie Emil Boc şi Vasile Blaga, ci "echipe care fac moţiuni".

Cezar Preda nu-i vede pe Vasile Blaga şi Emil Boc ca rivali la alegerile din Partidul Democrat Liberal. Vice-preşedintele PDL spune că se vor confrunta "echipe", nu oameni.

"În PDL nu sunt în competiţie oamenii, ci echipe care fac moţiuni. PDL, în Convenţie aprobă moţiuni conduse de cineva cu o echipă în spate, care dă direcţia partidului pe următorii patru ani, programul politic al partidului pe următorii patru ani", afirmă liderul democrat-liberal.

Preda ar vrea ca alegerile din luna mai să fie "un pas responsabil înainte": "Eu mi-aş dori din tot sufletul ca Partidul Democrat Liberal să reuşească să revină în opţiunile electoratului pe primul loc şi aş dori ca tot ceea ce înseamnă această Convenţie (Convenţia Naţională a PDL din luna mai - n.r.) să însemne în ochii românilor un pas matur, responsabil, înainte".

Vice-preşedintele PDL susţine că nu-l frământă cine va câştiga alegerile din partid. "Cine va câştiga, care moţiune va fi aprobată, vreau să vă spun că nu am o asemenea frământare. Pentru mine e-n regulă că avem o dezbatere, e-n regulă că vrem să facem paşi înainte analizând. Nu contează dacă va câştiga Emil Boc sau Vasile Blaga, cu echipa în spate şi cu moţiunea, important e ca după 15 mai, partidul să se alinieze pe programul pe care l-am stabilit cu preşedintele României, reforma statului român. Dacă facem acest lucru, vom câştiga în 2012. Dacă nu vom reuşi să convingem electoratul, atunci înseamnă că am încercat să facem şi am făcut cât am putut la mintea noastră", explică Preda.

 
Cezar Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL