Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Consiliul NATO - Rusia, fara concluzii rasunatoare

200804-3945.jpg

Consiliul NATO - Rusia, fara concluzii rasunatoare

Summit-ul NATO de la Bucuresti s-a incheiat. Ultimele intilniri, intre presedintele rus Vladimir Putin si liderii NATO nu s-au soldat cu decizii importante. Ambele parti au catalogat drept "constructive" discutiile, dar subiecte precum scutul american anti-racheta si instalatia complementara a NATO vor fi de fapt discutate in urmatoarele zile la Soci, unde liderul de la Kremlin il va primi pe omologul sau american George Bush.

Summit-ul NATO de la Bucuresti s-a incheiat. Ultimele intilniri, intre presedintele rus Vladimir Putin si liderii NATO nu s-au soldat cu decizii importante.

Ambele parti au catalogat drept "constructive" discutiile, dar subiecte precum scutul american anti-racheta si instalatia complementara a NATO vor fi de fapt discutate in urmatoarele zile la Soci, unde liderul de la Kremlin il va primi pe omologul sau american George Bush.

In ultima conferinta de presa a summit-ului, presedintele rus a criticat dur pozitia liderilor occidentali vis-a-vis de Kosovo, dar mai ales intentia NATO de a continua sa se extinda spre Est, in Ucraina si Georgia, extindere pe care Vladimir Putin (audio) o califica drept amenintare directa la adresa Rusiei. (CR - 4/4/2008;16.15h)