Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Corlăţean: S-a mers prea departe în cazul DSK

corlatean-s-mers-prea-departe-cazul-dsk.jpg

Presa mondială, în faţa tribunalului din Manhattan (Foto: Reuters/Allison Joyce)

"Există multe semne de întrebare" în afacerea DSK, spune la RFI preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, Titus Corlăţean. Parlamentarul social-democrat consideră că "sunt foarte multe lucruri care ar trebui explicate" în cazul Dominique Strauss-Kahn, anchetat la New York pentru agresiuni sexuale. În orice caz, "cariera sa politică este pusă în clipa de faţă sub un serios semn de întrebare", crede Corlăţean.

Titus Corlăţean pune sub semnul întrebării viitorul politic al lui Dominique Strauss-Kahn. "Cariera sa politică este pusă în clipa de faţă sub un serios semn de întrebare. Chiar dacă justiţia va da în final un verdict de nevinovăţie, s-ar putea să fie prea târziu pentru miza politică pe care Strauss-Kahn o avea, aceea de a câştiga preşedinţia în Franţa. Din punct de vedere politic, este o lovitură şi pentru el şi pentru cei care au crezut într-o schimbare în Franţa la preşedinţie şi cinstit vorbind, acum şi ca om de stânga a fost privit pretutindeni în stânga europeană ca fiind soluţia care poate duce la înlocuirea actualului preşedinte francez", declară senatorul PSD.

Corlăţean crede că "socialiştii francezi vor avea o dificultate după ceea ce s-a întâmplat".

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat spune că "sunt într-adevăr multe semne de întrebare. Sunt foarte multe lucruri care ar trebui explicate".

Titus Corlăţean recunoaşte că este subiectiv şi afirmă că anumite lucruri din afacerea DSK nu i se par "în regulă". "Sunt subiectiv. Eu, personal nu cred în toată această istorie. Sunt lucruri care nu mi se par în regulă şi din punctul de vedere al procedurii, inclusiv din punctul de vedere al insistenţei şi profesionalismului, aş spune, la modul real, în care au fost difuzate live inclusiv imaginile din momentul de după arestare, din momentul primului proces, prima înfăţişare. Sunt lucruri care se duc prea departe, dar mă opresc aici cu comentariile", conchide senatorul social-democrat.

Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pe cauţiune, contra sumei de un milion de dolari.

 
Titus Corlăţean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre DSK