Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corneliu Vadim Tudor riscă închisoarea

vadim-tudor-corneliu-ochelari-soare.jpg

Corneliu Vadim Tudor ar putea avea probleme cu legea.

Preşedintele PRM riscă trei ani de închisoare, pentru acuzaţiile de ultraj şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, dacă i se ridică imunitatea de europarlamentar. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au autosesizat, după incidentele petrecute la sediul PRM, în timpul evacuării silite.

Euro-deputatul PNL Norica Nicolai spune la RFI că imunitatea de parlamentar european poate fi ridicată doar în cazul în care statul în care s-a comis fapta cere acest lucru Legislativului european.

Imunitate parlamentară

Norica Nicolai, euro-deputat PNL

AscultăDownload

Evacuare cu scandal la sediul PRM, marţi, 4 ianuarie : Corneliu Vadim Tudor a împiedicat pentru a doua oară poliţiştii şi executorul judecătoresc să intre în clădire. Aceasta a fost revendicată de proprietarul de drept. Incidentul de la sediul PRM a avut toate ingredientele unei comedii burleşti : strigăte, injurii, îmbrânceli şi ochi daţi peste cap.

Corneliu Vadim Tudor s-a opus din răsputeri evacuării sediului România Mare. Deşi în eleganta vilă de pe strada Emile Zola numărul 2 erau zeci de jurnalişti, poliţişti, membri ai PRM şi simpatizanţi ai acestei formaţiuni, cel mai tare se auzea vocea preşedintelui istoric al partidului, care tuna şi fulgera împotriva poliţiştilor şi executorului judecătoresc, o femeie.

Aceasta a primit nu doar toate jignirile posibile, dintre care unele nu pot fi reproduse la radio, ci şi un pahar cu apă în faţă. Vadim a numit-o "vită încălţată", "pitica dracului" şi "escroacă". "Ieşi afară, c…o, din sediul meu !", a strigat euro-parlamentarul. "Cine eşti tu ? Ministrul Justiţiei ? Eu am făcut legi în ţara asta. Nu dai tu afară presa. Ieşi tu afară !", a continuat Corneliu Vadim Tudor, după care i-a spus executoarei judecătoreşti : "Taci dracu' din gură, căţea turbată !".

Nici poliţiştii nu au scăpat de furia lui Vadim : "Vin eu la putere şi vă bag pe toţi la puşcărie !", a răcnit preşedintele PRM, care i-a luat şapca unui poliţist şi a aruncat-o apoi.