Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Crime împotriva umanităţii în Siria

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch acuză că în Siria au fost comise crime împotriva umanităţii în timpul reprimării protestelor antiguvernamentale. E vorba de ucideri şi acte de tortură, comise de forţele de securitate siriene la Deraa, în timpul mitingurilor care au început la 18 martie.

Organizaţia a publicat un raport elaborat pe baza unor interviuri cu victime sau martori ai abuzurilor. Organizaţia reaminteşte că manifestaţiile au început după arestarea şi torturarea a 15 copii şi adolescenţi acuzaţi de scrierea unor mesaje împotriva regimului.

Ulterior, forţele de ordine au deschis focul asupra manifestanţilor, omorând cel puţin 418 persoane în provincia Deraa şi peste 887 în restul Siriei.

Publicaţia britanică Daily Mail a prezentat miercuri cazul celei mai tinere victime a forţelor de securitate: un băiat de 13 ani care a fost torturat înainte de a fi ucis. Familia a fost ameninţată să nu vorbească despre asta. Tatăl copilului, care a făcut publice pozele cu băiatul mort, a fost arestat şi nu se ştie unde se află.