Crin Antonescu, ales preşedinte al PNL

200903-10677.jpg

Crin Antonescu, ales preşedinte al PNL

Crin Antonescu a fost ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Rezultatul a fost anunţat vineri, târziu, în urma Congresului formaţiunii. Călin Popescu Tăriceanu a obţinut 546 de voturi, în timp ce Crin Antonescu a primit 873.

Crin Antonescu a fost ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Rezultatul a fost anunţat vineri, târziu, în urma Congresului formaţiunii. Cei doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte au fost Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu. Tăriceanu a obţinut 546 de voturi, în timp ce Antonescu a primit 873.

Crin Antonescu a susţinut vineri, la congres, că vrea şi poate să fie un preşedinte al partidului. "Cred că preşedintele PNL nu trebuie să fie în vârf, ci în mijloc. Nu suntem un partid de funcţionari, ci de acţionari în care mereu preşedintele partidului va trebui să rămână doar coleg cu omul care de-abia s-a înscris. În mijlocul PNL şi nu în vârf, preşedintele PNL nu trebuie să fie sus, ci în faţă. Preşedintele PNL trebuie să fie primul care dă piept cu societatea cu adversarii politici care poate sta în picioare drept, puternic, în faţa a ceea ce înseamnă luptă politică, nu stă undeva sus, la preşedintele PNL e uşor de ajuns, pentru că trebuie să fie un simbol şi nu un şef", declară Crin Antonescu.

"Ultimii 20 de ani îi am, aici în PNL, cu bucurii, cu deziluzii, cu mândrii şi uneori ruşini. Aici e bună parte din viaţa mea şi unui partid nu-i dai într-adevăr numai discursuri, ci îi dai fapte, un model, un comportament. De 20 de ani încerc să am un astfel de comportament şi l-am avut împreună cu dumneavoastră, încărcat de energia dumneavoastră. Nu se poate spune că în 20 de ani Crin Antonescu a trădat, a schimbat principiile şi a lăsat partidul când era greu", susţine Antonescu.

PNL a avut o guvernare de succes. Iată ce a spus de partea sa preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

PNL a înregistrat cel mai bun scor din istoria post-decembristă, 20%, aminteşte fostul premier. Tăriceanu le transmite delegaţilor că PNL poate să joace cartea victoriei la alegerile prezidenţiale din acest an.

"Sunt mândru că am putut să-mi îndeplinesc cuvântul dat Congresului acum doi ani. Acum avem un partid mai mare, mai puternic, mai curajos şi pregătit de luptă. Suntem pregătiţi pentru opotunităţi mai mari, să trecem de la un scor de 20%, la un scor de peste 30% şi suntem pregătiţi să jucăm cu toţii o carte mare la alegerile prezidenţiale, cartea victoriei", declară Călin Popescu Tăriceanu.

El mai spune că în urma guvernării, unii dintre liberalii care au luptat în prima linie au rămas cu răni, cu cicatrici, ca în orice război. "Nu am putea spune că tot ce am făcut este perfect. Am făcut îndeajuns ca românii să recunoască că a fost o guvernare de succes", apreciază Călin Popescu Tăriceanu. (CR - 20 martie 2009;22.40h)