Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Crin Antonescu la RFI: Nu vrem să facem decor la farsa de la Palatul Cotroceni

crin-antonescu-rfi-nu-vrem-sa-facem-decor-farsa-palatul-cotroceni.jpg

USL nu ar vrea să meargă la consultările de la Cotroceni.

Este "foarte probabil" că reprezentanţii Uniunii Social Liberale nu vor merge la consultările cu preşedintele Traian Băsescu de luni, de la Palatul Cotroceni. O spune într-un interviu la RFI preşedintele PNL, Crin Antonescu. "Dacă sunt subiecte serioase şi atitudini serioase, discutăm, dacă nu, n-are nici un rost să asigurăm decorul unor astfel de farse", declară co-preşedintele USL.

Crin Antonescu înclină spre a refuza invitaţia preşedintelui Traian Băsescu: "Este foarte probabil că nu vom merge. Decizia va fi luată în şedinţa conducerii USL, dar după discuţiile avute şi ieri cu Victor Ponta, cu secretarii generali ai partidelor noastre, e foarte probabil, se conturează clar formula în care nu vom merge".

Co-preşedintele USL motivează decizia: "Pentru că atitudinea de la ultimele consultări, cele care au urmat demisiei lui Emil Boc au arătat încă o dată şi neseriozitatea preşedintelui şi faptul că aceste întâlniri nu mai au rost. Preşedintele, care după cum a afirmat în public după aceea, cunoştea din luna decembrie şi că se va schimba Guvernul şi ce prim-ministru va desemna şi pe ce formulă va merge, nu ne-a spus nimic despre asta la acele consultări. Or întotdeauna când se fac consultări pentru alcătuirea unui nou Cabinet, fiecare propune formulele sale şi sigur, preşedintele aduce măcar la cunoştinţa celor cu care discută formula pentru care a optat. Având în vedere acest fapt şi având în vedere subiectele pe care le propune pentru discuţiile de azi preşedintele sunt subiecte la care am dat de mult şi clar un răspuns, probabil nu vom îndeplini această formalitate".

 

Antonescu: Nu vrem să facem decor la Cotroceni

 

Crin Antonescu spune că USL nu vrea să facă decor la Cotroceni. "Aşa cum am spus încă de anul trecut, dacă sunt subiecte serioase şi atitudini serioase, discutăm, dacă nu, n-are nici un rost să asigurăm decorul unor astfel de farse", conchide preşedintele liberal.

 

Refuzul lui Victor Ponta

 

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminică pentru Mediafax că USL va conveni luni asupra invitaţiei şefului statului de a participa la consultări, însă a precizat că el va propune ca invitaţia să fie declinată.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis duminică o scrisoare preşedinţilor partidelor parlamentare, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, la o discuţie despre "perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară" şi "dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României".

Reprezentanţii USL sunt invitaţi la ora 12, iar reprezentanţii PDL, UDMR, UNPR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, la ora 13.

 
Crin Antonescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre consultările cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni