Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Crin Antonescu vrea modificarea Constituţiei în următorul Parlament

crin-antonescu-vrea-modificarea-constitutiei-urmatorul-parlament.jpg

Modificarea Constituţiei trebuie făcută de următorul Parlament, spune Crin Antonescu.

Modificarea Constituţiei trebuie să aibă loc în următorul Parlament, spune la RFI preşedintele PNL, Crin Antonescu. El precizează că şi-ar dori "un regim parlamentar, un regim cu stat de drept, un regim în care separaţia puterilor în stat să fie o chestiune peste orice discuţie".

Crin Antonescu spune despre modificarea Constituţiei că "revizuirea legii fundamentale va fi transformată într-o temă de campanie de către actuala Putere. Se simte nevoia unei dezbateri şi unor clarificări la nivelul Constituţiei. Acest lucru se face nu în urma unor impulsuri de moment ale unei persoane, fie ea şi preşedintele României, ci se face în parametrii dezbaterii publice, dialogului politic, căutării consensului politic Putere-Opoziţie. Discuţia şi finalizarea discuţiei despre modificarea Constituţiei vor avea loc în Parlamentul următor, atunci când sperăm că şi legitimitatea acestuia şi apetenţa sa pentru satisfacerea acestor criterii democratice vor fi altele".

În opinia lui Crin Antonescu, "nu există dialogul necesar pentru aşa ceva. Domnul Boc a ajuns să nu mai ştie ce-i aceea democraţie, dacă a ştiut vreodată şi crede că singurul demers democratic este să ne aliniem pavlovian la ordinele preşedintelui, aşa cum face domnia sa şi cu partidul pe care chipurile îl conduce".

Întrebat ce fel de regim şi-ar dori după modificarea Constituţiei, Crin Antonescu a răspuns: "Mi-aş dori un regim parlamentar, un regim cu stat de drept, un regim în care separaţia puterilor în stat să fie o chestiune peste orice discuţie".

 
Crin Antonescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre modificarea Constituţiei