Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian David pleaca in Italia

Romania va trimite in Italia ofiteri din Politie si experti din procuratura care sa sprijine Guvernul din peninsula in lupta cu infractorii romani. In plus, ministrul de Interne Cristian David ar urma sa plece in peninsula.

Situatia romanilor aflati in Italia preocupa cabinetul Tariceanu. Romania va trimite in Italia ofiteri din Politie si experti din procuratura care sa sprijine Guvernul din peninsula in lupta cu infractorii romani. In plus, ministrul de Interne Cristian David ar urma sa plece in peninsula.

Anuntul a fost facut luni, 12 mai de premierul Calin Popescu Tariceanu. El s-a intalnit cu cativa ministri pentru a gasi solutii.

Discutia vine in contextul in care noul Executiv italian condus de Silvio Berlusconi se pregateste sa limiteze accesul rromilor in Italia.

Calin Popescu Tariceanu (audio) cere autoritatilor italiene sa-i protejeze pe romanii cinstiti, pentru a nu deveni victimele unor manifestari xenofobe. Premierulspune că ar fi "extrem de regretabil" dacă atitudinea xenofobă din Italia faţă de români ar avea efecte negative în relaţia cu investitorii italieni din România, arătând că şi acesta este motivul pentru care autorităţile române şi cele italiene trebuie să colaboreze, noteaza agentia Mediafax.

Italienii se asteapta ca noul Guvern Berlusconi sa actioneze cu "fermitate" in dosarul imigratiei, nu cu "rasism si xenofobie". Iata ce spune si ministrul italian de Externe Franco Frattini. (CR - 5/12/2008;16.30h)