Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: E nevoie de o remaniere, trebuie voci credibile în Guvern!

cristian-preda-e-nevoie-o-remaniere-trebuie-voci-credibile-guvern.jpg

Cristian Preda militează pentru remanierea Guvernului.

Guvernul trebuie remaniat, spune la RFI europarlamentarul PDL, Cristian Preda. El declară că e nevoie ca "oameni credibili" să susţină măsurile Executivului. "Nu trebuie să ne mulţumim cu ideea că facem lucruri glorioase, care vor rămâne în istorie şi să pierdem cu uşurinţă alegerile de la anul!", atrage atenţia Cristian Preda.

Europarlamentarul Cristian Preda spune că Executivul condus de Emil Boc are o problemă de încredere: "La mijloc e o problemă de încredere importantă. Dacă această confruntare cu furtuna globală şi intemperiile domestice nu e făcută de pe o bază minimă a încrederii, şansele de reuşită sunt mici, pentru că oamenii tind să se opună unor măsuri, atunci când ele sunt propuse de oameni care nu dispun de încredere".

Cristian Preda propune trei soluţii pentru recâştigarea încrederii, printre care şi remanierea Guvernului. "Există cel puţin trei metode foarte simple de a spori această încredere. Prima dintre ele ar fi o remaniere. Dacă schimbarea premierului se dovedeşte a fi imposibilă (…), atunci e nevoie de o remaniere, pentru că Guvernul trebuie să beneficieze de câteva voci foarte noi, de un suflu nou, care să-i dea un plus", spune eurodeputatul PDL.

 

Cristian Preda vrea un rol mai mare pentru unii lideri locali

 

Cristian Preda mai propune ca liderii locali cu imagine bună să aibă un cuvânt mai greu de spus la nivel central: "Unii dintre liderii locali, care au o cotă semnificativ mai mare de încredere decât cea a partidului trebuie mobilizaţi, pentru a deveni voci naţionale. Mă gândesc aici la Scripcaru, la Frunzăverde, la Falcă, sunt oameni care pe plan local beneficiază de o mare încredere".

În al treilea rând, Cristian Preda sugerează că "în perspectiva alegerilor, ar fi bine să facem ceea ce s-a anunţat de pildă pentru Bucureşti şi anume alegeri preliminare, pentru a stabili cine sunt candidaţii cei mai buni pentru primării, pe cine punem la consiliile judeţene. Un asemenea dialog şi o asemenea confruntare pot spori încrederea, pentru că publicul va vedea că nu avem nimic de ascuns".

Preda afirmă că PDL şi Guvernul au nevoie de "oameni credibili". "Nu trebuie să ne mulţumim cu ideea că facem lucruri glorioase, care vor rămâne în istorie şi să pierdem cu uşurinţă alegerile de la anul! Avem nevoie de încredere, trebuie ca oameni credibili să susţină aceste măsuri", conchide europarlamentarul democrat-liberal.

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre remanierea guvernamentală