Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: Influenţa lui Traian Băsescu se vede în numirea lui Lăzăroiu

cristian-preda-influenta-lui-traian-basescu-se-vede-numirea-lui-lazaroiu.jpg

Cristian Preda îl susţine pe Sebastian Lăzăroiu la Ministerul Muncii.

Sebastian Lăzăroiu este un "tehnocrat" care va face faţă "onorabil" situaţiei în care se află, spune la RFI euro-parlamentarul PDL, Cristian Preda. El consideră că în spatele numirii fostului consilier prezidenţial la Ministerul Muncii se află preşedintele Traian Băsescu.

"Aş vrea să salut această numire, e un om competent, pe care eu îl preţuiesc şi mă bucur că este recomandat pentru o asemenea poziţie. Aş observa că numirea evocă într-un mod foarte direct influenţa pe care Traian Băsescu o are asupra Guvernului. E firesc, e un Guvern care urmează opţiunile pe care preşedinele le-a făcut acum mai multe luni legate de politicile de trecere prin criza dură pe care o ştim cu toţii", spune Cristian Preda.

"Sebastian Lăzăroiu un om competent, un tehnocrat. Sper să facă faţă onorabil situaţiei în care se află. Îi doresc mult succes!", adaugă Preda.

Sebastian Lăzăroiu a fost nominalizat de premierul Emil Boc pentru postul de ministru al Muncii. Fostul consilier prezidenţial îl înlocuieşte pe Ioan Botiş, care şi-a dat demisia acum câteva săptămâni. Interimatul a fost asigurat de şeful Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind numirea lui Sebastian Lăzăroiu ca ministru al Muncii.

Sociologul Marius Pieleanu spune la RFI că numirea lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de ministru al muncii  vine ca o confirmare că Traian Băsescu este cel care conduce Guvernul Boc.
 

UPDATE: Sebastian Lăzăroiu a depus, vineri seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii.

 

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre numirea lui Sebastian Lăzăroiu la Ministerul Muncii