Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Preda nu vrea funcţii în PDL

pdl-echipa-conducere.jpg

PDL se pregăteşte pentru Convenţia Naţională din luna mai.

Euro-deputatul PDL, Cristian Preda spune la RFI că nu-l interesează funcţiile în partid, ci construcţiile. El anunţă că vrea să construiască în PDL, alături de "alţi colegi", o moţiune "non-guvernamentală", îndreptată către cetăţean şi împotriva Uniunii Social Liberale, un adversar puternic, în opinia sa.

Cristian Preda ar vrea să construiască la Convenţia Naţională a PDL din luna mai o moţiune, dar "nu împotriva lui Boc, nu o apologie deşănţată a lui Boc, ci o moţiune care să articuleze o viziune politică pentru anii următori şi pentru interesele dreptei din România, o moţiune împotriva USL-ului, care este un adversar puternic şi cu care trebuie să ne luptăm într-o luptă dreaptă".

Întrebat de RFI dacă asta înseamnă că vizează o funcţie de conducere în partid, euro-deputatul a răspuns : "Nu mă interesează funcţiile, mă interesează construcţiile".

Preda nu are aşteptări "nemăsurate" de la Convenţia Naţională a PDL : "În general, nu cred că trebuie să avem aşteptări nemăsurate. Sunt convins că va exista o moţiune pro-guvernamentală şi într-un fel e firesc aşa, partidul e la guvernare şi e firesc ca în interiorul lui, dacă e vorba de un congres, să existe o moţiune, care să susţină acţiunea Guvernului, care să fie o apologie a Guvernului. Va exista pe de altă parte, o moţiune anti-guvernamentală, indiferent că ea va fi condusă de foşti membri ai Guvernului sau de foşti pedişti din generaţia anilor '90".

Parlamentarul european vizează însă o a treia cale. "Eu m-aş bucura dacă ar putea să existe o a treia moţiune, care să nu fie nici pro-guvernamentală, să nu fie o apologie a lui Boc, dar să nu fie nici anti-guvernamentală. M-aş bucura dacă ar putea exista resurse în acest moment în PDL pentru o moţiune non-guvernamentală, una pentru cetăţean şi împotriva USL-ului, că acesta este adversarul nostru acum, nu Boc sau altcineva din PDL", consideră Cristian Preda.

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL