Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dacian Cioloş la RFI : Voi încerca să fiu cât mai echidistant posibil

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş spune la RFI că va încerca să ţină cont de realitatea din fiecare stat membru al Uniunii Europene, atunci când va reforma Politica Agricolă Comună. "Noi trebuie să găsim la nivel comunitar tocmai numitorul comun al unei politici comune printre cele mai vechi, dacă nu cea mai veche din Uniunea Europeană, politică ce a stat la baza construcţiei europene şi din acest punct de vedere, voi încerca să fiu cât mai echidistant posibil pe de o parte, dar şi cât mai apropiat de realităţile terenului din agricultura statelor membre din Uniunea Europeană", explică Dacian Cioloş.

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş spune la RFI că va încerca să ţină cont de realitatea din fiecare stat membru al Uniunii Europene, atunci când va reforma Politica Agricolă Comună.

"Eu sunt conştient că apropierea de Franţa mă ajută să înţeleg specificul agriculturii franceze, dar vreau să vă spun că în momentul de faţă fac eforturi mari şi din punct de vedere al timpului şi al energiei pe care o concentrez, pentru a cunoaşte cât mai bine şi agriculturile altor state membre, pentru că nu putem să facem o reformă a Politicii Agricole Comune care să fie doar în avantajul unor state membre şi în dezavantajul altora", declară Cioloş.

"Noi trebuie să găsim la nivel comunitar tocmai numitorul comun al unei politici comune printre cele mai vechi, dacă nu cea mai veche din Uniunea Europeană, politică ce a stat la baza construcţiei europene şi din acest punct de vedere, voi încerca să fiu cât mai echidistant posibil pe de o parte, dar şi cât mai apropiat de realităţile terenului din agricultura statelor membre din Uniunea Europeană", explică Dacian Cioloş.

Comisarul european se află la Salonul Agriculturii din Franţa, eveniment foarte mediatizat la Paris şi care ţine până pe 7 martie.

Agricultorii francezi trec printr-o adevărată perioadă de derută şi unii dintre ei au decis chiar să profite de mediaticul eveniment de la Porte de Versailles, pentru a-şi face auzite revendicările.