Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dâncu: Nu e normal ca Ion Iliescu să se poarte ca un preşedinte executiv al PSD

dancu-nu-e-normal-ion-iliescu-sa-se-poarte-un-presedinte-executiv-al-psd.jpg

Ion Iliescu şi Adrian Năstase îl atacă pe Vasile Dâncu.

"Nu se poate ca toate deciziile strategice ale unui partid să fie legate de poftele unor foşti preşedinţi". Iată ce spune la RFI fostul ministru PSD al Informaţiilor Publice, Vasile Dâncu. El îl acuză pe preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, de faptul că se poartă ca şi cum ar fi preşedintele executiv al formaţiunii.

Ion Iliescu acuză pe blogul său "o manevră veninoasă" din partea lui Vasile Dâncu, prin încercările de "a alimenta suspiciuni şi neîncredere între vechii lideri, Iliescu şi Năstase şi tânărul preşedinte Ponta".

La rândul său, fostul premier, Adrian Năstase, îi reproşează lui Dâncu, tot pe blog, că i-a propus lui Victor Ponta marginalizarea sa în PSD, împreună cu Ion Iliescu.

De partea sa, Vasile Dâncu spune că probabil a atins "un punct sensibil, o spaimă" a celor doi. "Eu sunt un simplu comentator în acest moment. Sunt membru PSD, aşa, mai degrabă dintr-un fel de fidelitate de stânga. Greii partidului, cum se consideră unii, nu ar trebui să dialogheze cu cineva din tribună, aşa cum spunea chiar Adrian Năstase (…). Probabil că am atins un punct sensibil, o spaimă, o frică legată de viitoarele acţiuni ale lui Victor Ponta. (…) Cred că au semne că PSD-ul nu mai suportă fragmentarea autorităţii liderilor. S-a întâmplat asta cu Adrian Năstase, cu Mircea Geoană, acum cu Victor Ponta", declară fostul ministru al Informaţiilor Publice din Cabinetul Năstase.

Vasile Dâncu îi reproşează lui Ion Iliescu faptul că se poartă ca un preşedinte executiv al PSD, nu ca unul de onoare: "E normal să conteze opiniile unor foşti preşedinţi (…). Nu cred însă că este normal ca preşedintele de onoare să funcţioneze ca un fel de preşedinte executiv al partidului! S-a întâmplat de multe ori şi nu cred că este normal! Pe de altă parte, Adrian Năstase este preşedintele Consiliului Naţional, a revenit şi merită să conteze ceea ce spune domnia sa".

Vasile Dâncu mai consideră că "nu poţi ca toate deciziile strategice ale unui partid să fie legate de poftele unor foşti preşedinţi sau de strategiile lor".

 
Vasile Dâncu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre schimbul de replici cu Ion Iliescu