Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


După demascarea unor politicieni, un cotidian bulgar atacat

Cotidianul care a publicat recent conţinutul unor înregistrări compromiţătoare la adresa unor politicieni bulgari cu rand înalt, între care premierul Boiko Borisov, a fost, joi, ţinta unui atac cu bombă artizanală.

Corespondentul RFI la Sofia, Petio Petkov

Explozia nu s-a soldat cu victime sau răniţi, dar geamurile şi mai multe vehicule au fost avariate, a anunţat directorul poliţiei din Sofia, Valeri Iordanov.

Puterea explozibilului corespunde celei a 400 de grame de trinitrotoluen, a precizat acesta.

Redactorul-şef al cotidianului Galeria, Kristina Patraşkova, a declarat că explozia produsă  în plin centrul Sofiei, "constituie un act politic de intimidare".

Explozia a avut loc exact în ziua în care în capitala bulgară sunt aşteptaţi patru comisari europeni, între care cel pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

Cotidianul Galeria, apropiat unui fost oficial din cadrul serviciilor secrete aflat în conflict cu Guvernul, a publicat la începutul lui ianuarie stenogramele unor interceptări telefonice, dintre care unele compromiţătoare, ale directorului vămilor, Vanio Tanov, cu mai mulţi miniştri şi cu premierul Borisov.

Guvernul spune însă  că aceste înregistrări sunt falsificate.

Borisov a recunoscut totuşi că oficiali de rang înalt din cadrul Guvernului au fost supravegheaţi periodic în cadrul luptei împotriva corupţiei.

 
Corespondentul RFI la Sofia, Petio Petkov