Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Demersuri pentru extrădarea lui Nicolae Popa

Ministerul justiţiei le-a transmis autorităţilor indoneziene cererea de extrădare a fostului director Gelsor, Nicolae Popa. Acesta este arestat provizoriu din 2 decembrie la Jakarta şi ar trebui extrădat pentru a ispăşi cei 15 ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul FNI alături de Ioana Maria Vlas.

Ministerul justiţiei le-a transmis autorităţilor indoneziene cererea de extrădare a fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Acesta este arestat provizoriu din 2 decembrie la Jakarta şi ar trebui extrădat pentru a ispăşi cei 15 ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul FNI alături de Ioana Maria Vlas.

Nicolae Popa, considerat „mâna dreaptă” a controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, a fost dat în urmărire prin Interpol din 2002.

Surse citate de Hotnews susţin că la rândul său Sorin Ovidiu Vântu ar fi dat în consemn la frontieră. Acesta a declarat însă, într-un interviu acordat aceleiaşi agenţii online, că nu crede că Nicolae Popa ar putea să depună citez „mărturii de culpabilizare” a sa.

„De acuzat mă poate acuza o Românie întreagă sau o planetă întreagă », a completat controversatul afacerist.