Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deputaţii au votat "sentimental" în cazul Ridzi

Vice-preşedintele executiv al UDMR, ministrul Mediului, Laszlo Borbely se arată "surprins" de rezultatul votului deputaţilor în cazul Ridzi. El spune la RFI că a fost un vot "sentimental", dar că Parlamentul nu trebuie "înfierat".

"M-a surprins votul. Cred că a fost şi un vot sentimental, adică unii au ţinut cont şi de starea de sănătate şi problemele pe care le are doamna deputat, dar într-adevăr, un principiu trebuie respectat, ca justiţia să-şi facă treaba. Pe mine, sincer, m-a surprins rezultatul votului, dar de aici şi până la a înfiera cu mânie proletară toţi… şi cu sancţiuni, e foarte dificil să vii cu sancţiuni, pentru că a fost un vot secret", declară Laszlo Borbely.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins prin vot cererea procurorilor DNA privind extinderea cercetării penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Cazul Ridzi

Laszlo Borbely, vice-preşedinte executiv UDMR

AscultăDownload

"PDL pierde un important ascendent moral şi se situează acum în linie cu PSD", a spus joi la RFI consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El consideră că efectul votului în cazul Ridzi este "catastrofal" pentru PDL.

PSD, PNL şi PDL sunt la fel de vinovate pentru votul Camerei Deputaţilor în cazul Ridzi, a declarat joi premierul Emil Boc. El precizează că va avea o discuţie în partid, pentru a analiza această situaţie, după care va face declaraţii pe acest subiect.