Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deputaţii încep sesiunea cu stângul

Şedinţa în care deputaţii aleşi urmează să depună jurământul a început joi dimineaţă. Reuniunea este prezidată de decanul de vârstă al deputaţilor, Dinu Giurescu. De la şedinţă lipsesc însă nu mai puţin de 111 parlamentari!

Preşedintele de şedinţă a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 301 deputaţi aleşi, dintr-un total de 412. Cu alte cuvinte, 111 deputaţi nu s-au prezentat la serviciu, pentru a depune jurământul.

În urma unui vot s-a decis ca înaintea şedinţei solemne de depunere a jurământului să fie incluse pe ordinea de zi a plenului o prezentare a componenţei grupurilor parlamentare ale Camerei Deputaţilor: PSD, PNL, PDL, PP-DD, UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi PC. În plus, s-a decis să se dea citire raportului comisiei speciale de validare a mandatelor deputaţilor, conduse de Florin Iordache (PSD).

În cazul a doi aleşi, deputatul PNL, Petre Roman şi deputatul PP-DD, Andrei Răzvan Condurăţeanu, comisia a dispus amânarea validării mandatelor, întrucât cei doi nu au depus actele necesare. De asemenea, deputatul Daniel Florian Geantă a cerut amânarea depunerii jurământului, din motive medicale.

După depunerea jurământului de către deputaţi, vor fi aleşi preşedintele Camerei şi membrii Biroului Permanent, precum şi conducerile comisiilor de specialitate.