Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dilema lui Marko Bela: să mai fie sau nu liderul UDMR ?

marko-bela-prim-plan-bun-2-20101021121157.jpg

Marko Bela nu ştie dacă va mai fi sau nu preşedintele UDMR

Marko Bela spune la RFI că are într-adevăr "o dilemă foarte mare" dacă să continue sau nu ca preşedinte al UDMR. Vice-premierul declară că încă nu s-a decis dacă va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, la alegerile din februarie.

"Avem alegeri în UDMR, în februarie 2011 şi dacă eu aş vrea să continui mandatul, atunci trebuie să candidez pentru un nou mandat. În acest moment, într-adevăr, nu am decis încă acest lucru. Eu sunt în politică de două decenii, de la începuturi, din decembrie 1989 şi pentru mine, într-adevăr, e o dilemă foarte mare dacă trebuie să mai continui, dar la momentul respectiv, voi decide acest lucru", precizează Marko Bela.

Vice-preşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely a spus miercuri că Marko Bela nu a făcut nici un anunţ legat de o eventuală candidatură la şefia Uniunii.

Preşedintele UDMR ar putea renunţa să mai candideze, la Congresul formaţiunii de anul viitor, pentru un nou mandat în fruntea Uniunii, fiind posibil să îl susţină pe Kelemen Hunor ca succesor, o altă posibilă candidatură fiind cea a lui Laszlo Borbely, notează ziarul Gândul, citat de Mediafax.

 
Marko Bela, despre preşedinţia UDMR