Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Directorul general Tarom a demisionat

tarom-avion-pista.jpg

Tarom, fără director general.

Actuala conducere a Tarom "a sabotat din interior" compania aeriană, care a avut pierderi semnificative în ultimul an, din cauza managementului defectuos. Iată ce spune senatorul PSD, Lia Olguţa Vasilescu. Ea explică la RFI că acesta este motivul pentru care PSD ar considera benefică orice schimbare la vârful conducerii Tarom, schimbare care se pare că se va produce de la 1 aprilie, după demisia actualului director general, Ruxandra Brutaru.

Potrivit agenţiilor de presă, directorul general al companiei Tarom, Ruxandra Brutaru ar fi demisionat din funcţie, urmând ca până la începutul lunii viitoare conducerea Ministerului Transporturilor să îi desemneze un succesor.

Tarom

Lia Olguţa Vasilescu, senator PSD

AscultăDownload

Tarom a fost inclusă pe lista companiilor monitorizate de Fondul Monetar Internaţional, care va urmări pierderile şi arieratele companiei.

În perspectivă, Guvernul va căuta un investitor strategic, urmând ca Tarom să fie privatizată atunci când piaţa va oferi cele mai bune condiţii pentru acest lucru.

Brutaru a fost numită în funcţie de fostul ministrul al Transporturilor, Radu Berceanu, pentru a-l înlocui pe Gheorghe Bârlă, care a fost demis.

Numărul pasagerilor transportaţi anul trecut de Tarom a crescut cu aproape un sfert faţă de anul precedent, de la 1,77 milioane de călători, la 2,2 milioane de pasageri.

Tarom estimează că în acest an, cheltuielile vor fi egale cu veniturile, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania a înregistrat pierderi de peste 90 de milioane de lei în 2009.