Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dobre: "UDMR, marele câştigător al legii privind alegerea primarilor într-un singur tur"

udmr-marele-castigator-al-legii-privind-alegerea-primarilor-intr-un-singur-tur.jpg

"UDMR, marele câştigător al legii privind alegerea primarilor într-un singur tur"

Legea privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin este o încercare politică a PDL-ului de a-şi conserva  cât mai multe mandate de primar, spune la RFI vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre. Măsura va avea efect de bumerang aspura PDL, dar va favoriza UDMR, mai spune Victor Paul Dobre.

Vicepreşedintele PNL spune: „vă pot da un pronostic: această lege se va întoarce împotriva celor care au promovat-o, respectiv a PDL. Vor avea de pierdut pentru că totdeauna când încerci să găseşti soluţii politice prin mecanisme de acest tip eşecul e garantat şi exemple avem în istoria recentă.

Marele câştigător este UDMR pentru că poate să facă mai puţină politică şi mai multă aritmetică şi vor avea un rezultat mai bun”.

Legea privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin

Victor Paul Dobre, Vicepreşedinte PNL

AscultăDownload

Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre se mai arată încrezător că parteneriatul cu social-democraţii va funcţiona şi că USL va câştiga alegerile.

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotrivă" şi trei abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit legii adoptate, primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că "ar fi bine" ca şeful statului să nu promulge legea, apreciind că decizia de a se trece la acest sistem de vot va introduce un element suplimentar de incertitudine, "într-un peisaj electoral deja haotic".