Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dorin Chirtoacă, aproape de un nou mandat de primar al Chişinăului

dorin-chirtoaca-aproape-nou-mandat-primar-chisinaului.jpg

Dorin Chirtoacă primeşte cele mai multe voturi la alegerile pentru Primăria Chişinăului.

Liberalul Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinăului. El a obţinut 50,6% din voturi, potrivit Consiliului Electoral de Circumscripţie, după procesarea tuturor voturilor. Anunţul oficial ar urma să fie făcut luni, 20 iunie, în jurul prânzului.

Dorin Chirtoacă a obţinut cu un procent mai mult faţă de contracandidatul său comunist, Igor Dodon, care a câştigat 49,4% din voturi, la turul doi pentru Primăria Chişinău.

Noul şi în acelaşi timp vechiul primar promite că de acum înainte capitala Republicii Moldova va reveni la normalitate, "fără circ şi show-uri politice".

"În perioada 2011-2015 voi fi primarul tuturor, indiferent de opţiunea politică a locuitorilor. Să punem umărul cu toţii şi să aducem în ordine primăria şi restanţele care mai sunt", declară Dorin Chirtoacă.

"Este timpul să ducem schimbarea până la capăt. Mulţumim tuturor locuitorilor municipiului Chişinău, care au înregistrat cea mai mare prezenţă la un scrutin local", afirmă liberalul.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, rata de participare în Chişinău a fost de 59,6%, cu trei procente mai mult faţă de primul tur al alegerilor locale, din data de 5 iunie.

 

PLDM, cele mai multe mandate la alegerile locale din Moldova

 

Liberal-democraţii din Republica Moldova au obţinut cele mai multe mandate de primar în urma turului doi al alegerilor locale de duminică, respectiv 156. PLDM-ul premierului Vlad Filat este urmat de democraţi şi comunişti, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Partidul Democrat al preşedintelui interimar, Marian Lupu a obţinut 133 de mandate de primar, iar Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a primit 86 de mandate.

Liberalii lui Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă au câştigat 68 de primării, în timp ce 33 de primari au fost aleşi ca independenţi.