Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea: Cred că de data asta Traian Băsescu va fi demis la referendum

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, spune la RFI că Traian Băsescu va fi demis la referendumul din 29 iulie. Preşedintele a fost suspendat vineri seară de Parlament, cu 256 de voturi din 217 necesare.

Liviu Dragnea crede că istoria din 2007, când Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament şi apoi reconfirmat în funcţie la referendum nu se va repeta. "Cred că de data asta, domnul Traian Băsescu va fi demis. Mă bazez pe ceea ce am văzut cu toţii în ultima perioadă. E totuşi, o cotă de încredere scăzută!", spune secretarul general al PSD.

Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Liviu Dragnea, secretar general al PSD

AscultăDownload

De partea sa, fostul premier, Emil Boc, a declarat vineri seară la RFI că speră ca istoria de la referendumul din 2007 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu să se repete. "Istoria se repetă şi sper să se repete şi cu aceleaşi rezultate până la final, adică cei care n-au învăţat în 2007 din lecţia de atunci să înveţe măcar acum, a doua oară, în 2012, pentru că nici de această dată nu există încălcări grave ale Constituţiei, aşa cum prevede textul legii fundamentale, pentru suspendarea preşedintelui", spune primarul Clujului, care se arată convins că Traian Băsescu şi PDL vor câştiga referendumul din 29 iulie.