Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DSK: O nouă plângere, acum în Franţa

dsk-o-noua-pangere-viol.jpg

Tristane Banon îl acuză pe DSK de tentativă de viol.REUTERS/Charles Platiau

Potrivit Agenţiei France Presse, o nouă plîngere a fost depusă miercuri împotriva lui Dominique Strauss-Kahn. De data aceasta se întâmplă însă în Franţa, unde jurnalista şi scriitoarea Tristane Banon îl acuză pe fostul lider socialist de o agresiune sexuală comisă împotriva ei în 2003.

"Clienta mea depune plîngere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn pentru tentativă de viol" a declarat marţi avocatul lui Tristane Banon într-un interviu acordat revistei săptămînale L'Express şi publicat pe site-ul acesteia.

Parchetul parizian a primit marţi după-amiază această plîngere. Aşadar, avem de-a  face cu o nouă lovitură de teatru în acest foileton DSK, iar fostul director al Fondului Monetar Internaţional riscă să fie prins între două fronturi juridice, în Statele Unite şi în Franţa.

Despre această presupusă agresiune sexuală comisă de DSK în 2003 se ştia deja cîte ceva în Franţa. Mai precis, chiar Tristane Banon, astăzi în vîrstă de 32 de ani, a evocat episodul în cadrul unei emisiuni televizate în februarie 2007, dar la acea oră ea nu a dezvăluit numele presupusului "agresor".

În culise, însă, era evocat numele lui DSK. S-ar părea că aşa-zisa "victimă" a dorit chiar la acea oră să sesizeze justiţia, dar a fost sfătuită să nu o facă. Această veche afacere a ieşit din nou la iveală în contextul scandalului provocat de arestarea pentru viol a lui DSK la New York.

Dintr-o depeşă a Agenţiei France Presse, care-l citează tot pe avocatul lui Tristane Banon, aceasta din urmă ar fi renunţat să depună plîngere, la ora comiterii faptelor, în urma insistenţelor mamei sale sale, membră a Partidului Socialist Francez, cu mandat electiv local în vestul Franţei.

S-ar putea spune că problemele lui DSK, pe cale de a se "aranja" în Statele Unite, reizbucnesc acolo unde nu se aştepta, în Franţa.