Duşa (PSD): O demisie a lui Antonescu nu ar afecta USL

dusa-psd-o-demisie-lui-antonescu-nu-ar-afecta-usl.jpg

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, spune la RFI că o eventuală demisie a lui Crin Antonescu nu ar destabiliza Uniunea Social Liberală. Social-democratul consideră că USL este "o construcţie foarte solidă".

Întrebat dacă o eventuală demisie a lui Crin Antonescu ar destabiliza sau ar afecta într-un fel sau altul Uniunea Social Liberală (USL), Mircea Duşa a răspuns: "Nu cred, pentru că USL-ul este o construcţie foarte solidă, este realizată de doi ani de zile, cu un obiectiv foarte clar, acela de a guverna România şi a guverna România în interesul românilor".

Demisie Crin Antonescu

Mircea Duşa, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, intervievat de Cosmin Ruscior

AscultăDownload

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a fost întrebat marţi dacă îşi menţine decizia de a demisiona, în cazul în care Traian Băsescu revine la Cotroceni. Antonescu a răspuns că decizia sa este luată, este fermă şi va fi anunţată la momentul potrivit, după finalizarea referendumului.

"Eu am proprietatrea vorbelor mele şi am de 20 de ani, de când fac politică, proprietatea, înţelesul şi responsabilitatea declaraţiilor mele. Decizia mea este luată, este una fermă, este una în conformitate cu toate principiile pe care am făcut şi fac politică şi va fi anunţată în momentul potrivit", declară Crin Antonescu.

El precizează că vorbeşte ca preşedinte interimar şi că asemenea discuţii au sens în finalul oficial al acestui referendum.

Crin Antonescu anunţa acum câteva săptămâni în Parlament că va pleca din politică, dacă Traian Băsescu nu va fi demis în urma referendumului din 29 iulie.