Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eckstein Kovacs: Problemele din USL se vor ascuţi înaintea alegerilor

eckstein-kovacs-problemele-usl-se-vor-ascuti-alegerilor.jpg

Scorul USL în sondaje ar fi undeva între 50% şi 60%, spune Peter Eckstein Kovacs.

Uniunea Social Liberală (USL) are undeva între 50% şi 60% în sondaje, nu 66 de procente, aşa cum susţin liderii PSD şi PNL. Iată ce declară la RFI consilierul prezidenţial pentru minorităţi naţionale, Peter Eckstein Kovacs. El se aşteaptă ca problemele din interiorul USL să se adâncească pe măsură ce se apropie alegerile.

Peter Eckstein Kovacs demontează sondajele invocate de liderii USL. "Instituţiile mai serioase de sondaj nu-şi permit să dea cifre absolut aiurea, nu-şi permit, chiar dacă o fac la comanda unui partid sau altuia. Eu am citit sondaje care arată o descreştere, de la o susţinere de circa 60%, o descreştere care tinde ca susţinerea să fie în momentul de faţă în jur de 50%. Eu văd că pe undeva balansează undeva între 50% şi 60%, cu un an şi bine înainte de alegeri", precizează consilierul prezidenţial.

Peter Eckstein Kovacs crede că vor apărea probleme în USL, odată cu apropierea alegerilor: "Totuşi, o coaliţie între două partide mari şi importante, făcută cum au făcut-o, printr-o singură entitate politică reprezintă multe probleme şi cu apropierea alegerilor eu cred că acestea se vor ascuţi".

"Eu sunt de acord că în momentul de faţă USL-ul are un segment important de populaţie care l-ar vota dacă mâine ar fi alegeri, dar nici aşa nu cred că ar avea o susţinere de două treimi din populaţie", mai spune Peter Eckstein Kovacs.

Liderii USL au declarat pentru ziarul Gândul că în urma centralizării datelor venite din teritoriu, după efectuarea sondajelor de opinie, scorul Uniunii Social Liberale la nivel naţional este situat între 60 şi 66%.